21 december 2016

Klantenservice

Gratis horloges! Hoe kan dat?

Op Moodsly.com bestel je inderdaad gratis horloges. Het enige waar wij een vergoeding voor vragen is voor de handling en de kosten van PostNL of BPost.

Ik kan van elk type maar 1 horloge bestellen, klopt dat?

Dat klopt inderdaad. Net als jij zijn er een hoop andere mensen die onze horloges ook heel mooi vinden en dezelfde deal willen. Vandaar dat wij een limiet per bestelling hebben.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Wij maken gebruik van de beveiligde betaalmogelijkheden van Mollie. Op dit moment is het mogelijk om via iDeal en Bancontact / Mister Cash te betalen, echter hopen wij binnenkort meer mogelijkheden toe te kunnen voegen.

Hoe snel heb ik mijn horloge(s) in huis?

Als wij je bestelling voor 16.00 uur ontvangen dan gaat het nog dezelfde dag op de post. Redelijkerwijs heb je het dan dus de volgende dag in huis, tenzij er een weekend of feestdagen tussen zitten. Wellicht kan het voor bestellingen die verzonden worden naar Belgi√ę een werkdag langer duren.

Mijn horloge is defect aangekomen, wat nu?

Neem hiervoor even contact op met onze support afdeling.

Ik ben niet tevreden met mijn bestelling en wil mijn geld terug.

Neem hiervoor even contact op met onze support afdeling. In principe koop je bij ons niks omdat wij de horloges gratis weggeven. Je betaalt alleen voor de handelings- en verzendkosten, eventuele kosten voor het horloge kunnen wij niet vergoeden want die zijn er niet.


 

Benieuwd naar onze algemene voorwaarden? U leest het hier.

Email: support@moodsly.com
Whatsapp: 0630484401
KvK: 70001979
BTW: NL222147337B01
Moodsly
8265KN Kampen 20

Moodsly support via WhatsApp!

Neem contact op met Moodsly support via WhatsApp :
0630484401 / +31630484401


Stuur ons een bericht!

ALTIJD GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND! Sluiten